Sackliquer

2010-07-27_12_50 (MMS)

Här har ni ju som sagt våran nya blivande stjärna. Vi har köpt honom från hans uppfödare i sundsvall. Lillen som vi kallar honom är en 5årig valack efter saigon (dressyrhingst) och på mammans sida finns det lite mer hoppstam så som lemon, kaliber osv. Han har inte gjort mycket alls dom senaste åren, mest gått rakt fram i skogen, lite nu och då. Vilket både vi och f.d ägarna tyckte var helt onödigt för en så fin häst med sån stor potiential, så dom bestämde sig för att sälja han. det enda han har behövt presterat under sina ynka 5år är ett tre årstest som han klarade galant. Nu håller vi på att jobba upp han och han gör redan massa framsteg och jag kan ju bara säga att det här är ingen dum kille, han har mycke bus för sig, och han lär sig snabbare än man anar, dock har han lite latar som att han har lite halvtaskig uppfostran. men vi jobbar på det! Hoppas jag svarat på era flesta frågor angående honom. I bloggen kommer han antingen heta lillen eller killen! pssst. tack för alla kommentarer angående bilderna på mig och samantha, visst är dom härliga?


Veckan

Hästarna sköter sig exemplariskt, och lillen gör framsteg redan nu!!!
Det är så roligt, samantha tuffar på som hon alltid gör och är världens finaste.

Lillen var ju ett monster dom första dagarna vi satt på han och ville inte alls samarbeta, nu har han ändrat attityd och är mycket mer trevligare och samarbetsvillig, jag tror att han kommer bli riktigt bra, oavsett om det är hoppning eller inte. för den där hästen har en enooorm ridbarhet och en mycket fin mun. alltid en fröjd att rida han, så tänk när han får lite muskler och kondiotion då kommer man nog aldrig vilja rida nått annat.

Lillen har endast fått gå i ridhuset de senaste dagarna eftersom han kunnat gå mest avslappnat där utan att behöva kolla runt på alla saker.

Samantha gick en sväng i skogen igår, supermysigt.

idag ska lillen bara få gå i skritten(om dom fixat klart underlaget där) och samantha ska få gå i skogen:)

Nu ska jag skynda mig till stallet.

ska försöka få med mig kameran nåndag så jag kan fota lite, har i alla fall lite mer bilder från tävlingen att lägga ut:)

titta här så förstår ni vad jag menar med att hon är underbar


vilken helg!

Haft en superbra helg i östersund, med riktigt bra rundor och trevligt sällskap.
Självklart var världens bästavän och hästskötare med och det är alltid lika skönt och underlättande! TUSENTALS tack till henne.

Nu vill jag tyvärr dra ner stämningen lite, för att jag känner att jag blir lite arg.
Jag kan ju börja med att säga att jag tycker det verkligen är hur kul som helst att mängden hästbloggare har ökat OTROLIGT mycket på väldigt kort tid, jag var ju en av de första som började blogga om just detta ämne och tro det eller ej ni som inte läst min blogg så länge så har jag varit en av dem största i början(dock inte på denna adress), sen tappade jag suget då jag kände att jag endast bloggade för att få mer läsare och inte till det syftet som jag började med.
Nu vill när jag loggar in på den här "lilla" bloggen som jag endast har startat för att blogga när jag känner att jag har tid och lust, så klickar jag in på kommentarerna och inser att mer än 50% är från folk som gör reklam för deras "nya STORAridsportblogg".
och jag vet inte, men det känns som att allt fler skaffar dessa bloggar endast för att få publicitet och vill kunna "glida in på ett bananskal" som man så fint brukar säga, jag kan bara säga såhär, jag och alla andra som legat på bloggtoppen av hästbloggar vet att det är en betydligt längre väg dit än så och vi har fått kämpat och slitit för att ta oss dit.
Jag vill också bara tipsa er om att ta inte på er mer än vad ni hinner för det enda ni får på köpet är läsare som har för höga förhoppningar. Försök skapa en blogg med en bra grund och inte bara för att få publicitet. den kommer på köpet när eran blogg har kvalité

Finaste samantha

Då var debuten i 135 avklarad samt så har vi kvalat så vi får rida 140 nuuu <3

I fredags red vi en 130 och var nolla och kom fyra, skiiiit fin var hon så nu har vi våra två nollor i 130 så vi får starta 140, skööönt!

Sen idag så debuterade vi 135 med ett pet i kombinationen, men hon var så himla himla fin :)

Imorgon blir det en 130 :)

Här har ni honom


Sackliquer val. f-05

psst, kommer ett inlägg om honom senare:)

Mina mina mina mina miiiiina ♥
klart och betalt(nästan i alla fall)

Ja då var det bestämt, på söndag blir jag med två hästar, det känns fantastiskt kul.

Åker ju ner till näset och tävlar norrlandsmästerskapen med samtnha och påvägen hem ska vi plocka upp min nya polle vid namn sack likör, han kommer härmed kallas för lillen. Kommer göra en presentation om honom här i bloggen då han kommit på plats :)

Det jag kan säga nu är att detta är lite utav ett projekt man säga, han är väldigt grön och omusklad men sommar, hösten och vintern är lång så vi har ingen broska. Kommer nog bli en fin häst utav honom i slutändan, dock kommer det säkert va en lång väg dit och vi kommer säkert få bli testeade en hel del, men det kommer bara bli kul!!! ser verkligen fram emot detta, tjohooo

hihi


Provridningar runt om i sundsvallDessa tre har jag hunnit provrida i helgen, den ena bättre än den andra och den ena dyrare än den andra. har varit riktigt kul då alla tre hästarna var totalt olika:)
Nu får vi se vad det blir av dessa, en sak är då säkert och det är att jag vill åka till lundstens (som jag köpte s av) och provrida deras hästar innan jag bestämmer mig!

finaste samiie

Hoppade som sagt igår, blev att hoppa lite höjder eftersm jag hade möjligheten att ha med mig min storasyster cassandra som hjälp att höja osv.
Gick riktigt bra då jag själv inte krånglade till det så mycket.
Hoppade jättefint sista rundan, hade gjort en kortare bana på tre hinder med två räcken på 135 och en oxer på 140, hon hoppade som om det vore ingenting. Första gången när oxern låg på 140 så red jag iväg henne helt och hon tog med sig bakbommen, men nästa gång hittade vi avståndet perfekt och hon hoppade så fint!

Idag blir det bara att jogga ut en sväng i skogen:)

Nu är det bara 2dagar kvar till vi ska åka provrida alla hästar, det ska bli sååå kul!!!!!har ni sett?


den här söta bilden som var på hästmagazinets första sida på internet för några veckor sen, bilden är ifrån sista hindret i lagSM i grundomgången, och ja.. ni kan ju bara titta på mig för att se hur det gick, oj vilken lycka det va!!!

runt fyra-fem hästar har vi på schemat att provrida. alla norrut, det ska bli så spännande!!

Vi åker på fredag e.m och kommer hem lörda e.m :)

finaste s går som en klocka, hade tänkt skutta lite med henne idag och sen imorgon hoppa upp henne lite, det var ett tag sen jag hoppade henne ordentligt nämligen och inte nu i helgen men nästa så åker vi ner till näset och tävlar norrlandsmästerskapen och debuterar 135 :)

Är ni nyfikna på hästarna vi ska prova så får ni va det tills på lörrdag ev. söndag för än så länge är det hemligt ;)


maybeee♥

Åker norrut i helgen och provrider lite nytt, det ska bli så spännande, har hittat en som verkligen är SUUUPER intressant, 9årigt sto. Har bara sett lite filmer och jag är redan kär.
Så vi får se hur det blir. Ska ringa ägarna imorgon och se när det passar, kul va?

världensfinasteunderbarastevackrastebästastesamantha


RSS 2.0