sjukt

Det är helt sjukt vilken värld man lever i.
Någonstans så är det som i en låtsas värld, man förstår inte riktigt hur sjukt det egnetligen är, hur människor snackar och hur små saker kan bli så stora.
Det är nästan så att man börjar vända sig om för att se om det är dolda kameran. Hur folk beter sig och hur folk behandlar varandra. Själv kan man få ångest över att man sagt en liten sak riktat mot en annan person, medans man själv får höra på omvägar hur sjukt mycket snacket går.
Det är nästan så att man börjar få lite ont i magen, nästan så att man inte vet hur man ska ta det där hejandet och leendet bakom läpparna då man andra sekunden får höra att det snackas konstant bakom ryggen.
Det är så mycket skit man ska gå igenom, men då är det tur att det forfarande finns några som kan rädda upp och ta bort det där jobbiga och vända på saker och ting. För utan den eller dom hade man nog aldrig tagit sig såhär långt på vägen, men fortfarande finns de andra kvar. kvar för att trycka ner och göra allt för att få en att framstå som lite sämre.
jag hoppas verkligen ni läser det här någon av er och tänker till.
För jag kommer välja trots klumpen i magen vägen att stå emot.

sackliquer

Har suttit på monstret!! tro det eller ej, första gången på över ett halvår och jag är uppe på hans rygg igen.
min syster har ju ridit och hållt på med honom sen han sprakade mig. men idag vågade jag mig upp!
han skötte sig fint, lite bus och kul hade vi.
Cassandra har verklgien gjort ett superjobb med honom även fast vägen till helt utbildad är en bit så har dom ändå kommit sig bra mycket framåt:)

veckan!

Till helgen går första omgången av eliten.
Imorgon ska s få gå en runda på hacket ut på änge hade jag tänk.
tisdag trimma på banan om det är ok underlag
onsdag får hon gå i skritten och badas osv.
torsdag trimma inför helgen, kort pass.
fredag- 120
lördag- laget:) där har ni en lite kortfattad planering inför kommande vecka:)

Update!

Nu är det spännande, vi får se men vi har lite planer som kanske kommer ställas i verk och i sådant fall kommer jag och mamma åka till skåne på påsk för lite ärenden;) kan ni ha en aning om vad? hihi.

Idag kom mormor hem med fyra nya täcken till busarna, dom var superfina och satt perfekt! riktigt kul, vi blev jätteglada.
Fick en fråga angående lillen och såhär är det, att min stora syster har tagit över min halva eller hur man nu ska förklara. Jag har inte tålamodet till att bygga upp och rida till honom då jag vill ut och tävla och hålla mig på banan. 
Min syster har betydligt bättre tålamod och det går superduper bra för dom. Han är snart full igång igen och jag längtar tills dom ska starta det ska bli så roligt att se:)

Hejhopp!

Ny vecka ny start!
Samantha har fått gå på lite akupunktur och börjar återhämta sig efter resan och vi kommer nog kunna starta på hemma tälvingarna, samt delta i elitlaget om inte något skulle hända.
Vi har bestämt oss för att gå ner lite och bygga upp självförtroendet hos damen igen så på fredagen rider jag en 120 och på lördagen är det första omgången.
För dig som undarde så har vi precis börjat kika på något nytt, något som ska vara mer färdigt än vad lillen i dagsläget är och något som är yngre än samantha och har kapacitet:) det känns himla roligt om det skulle få komma in en ny polle i stallet som får " avlasta" samantha lite:)

svart på tal!

Fick en fråga angående betäckningen på samantha och att de har försökt tidigare med att betäcka henne.
Och det stämmer men första gången så hade hon två ägg och då om det skulle ta på båda och man måste ta bort ett så är risken så stor att det som är kvar blir skadat.
Andra gången så var hon fortfarande i tävlingskondition och det är inget ovanligt att de har svårt att ta emot då.
Så vi har tänkt ge henne bästa förutsättnignarna innan vi betäcker henne, se till att hon helt har varvat ner från tävling och sen så kommer vi ha hjälp utav han som gör akupunktur behandlingarna på hästarna.
Han har tidigare lyckats hjälpa ston som haft svårt med att bli dräktiga:)

Min SM vecka!

Hemma från SM nu, vilket fantastiskt rolig vecka vi hade kanske inte allt fullt så som man hade räknat med.
Påvägen ner stannade vi ju till hos helena lunbäck över natten där fick hästarna sova och äta innan vi åkte vidare nästa morgon.
Väl där nere fick vi en superfin uppstallning som tomas fixat åt mig!
På fredagen red vi en 130, där hade vi en rivning sen satt det kvar lite spöken i mitt huvud från helgen innan så jag backade in i kombinationen så vi fick ett stopp också.
Nästa dag var det dags för kval ett, hon var superduper fin på framhoppning och HELT fantastisk hela banan fram till näst sista hindret, jag hade näst intill ställt in mig på att nu går vi nolla, min tränare var även han helt säker på det tills hon bara tvär vägrar hoppa b i kombinationen... det var näst sista hindret så det kändes verklgien supertrist...
men sen nästa dag utgick jag i consolationen för det var då jag kände att allt nog inte var som det skulle.
Hon gick super på alla distanser som var mer än två eller mer galoppsprång på.
Men så fort det blev en kombination med endast ett galoppsprång ville hon inte.
Så nu här hemma har vi kollat upp henne idag och det kan vara något i något framknä, hon ska få gå på en till behandling med akupunktur och laser och har det inte bättrat sig så ska vi ta henne till veterinären.. supertrisst men jag hoppas verkligen vi kan lösa det. 
Det är trots allt våran sista sässong innan vi ska sätta föl i henne, men håller hon inte så får man se det från den ljusa sidan och att hon varit så fräsch och pigg så pass länge:)
Med oss hem fick vi ialla fall en superfin rosett och plakett som minne. Sen hittade vi även vilket hingst som det trodligast blir till samantha, super kul!

Planering planering planering

Nu börjas det, på onsdagmorgon bär det av!
Imorgon ska det packas, skos, klippas, tvättas och smörjas.
Hade tänkt rida henne en sväng på hacket imorgon sen får hon vila onsdag och på torsdag trimmar jag lite lätt när vi kommer fram:)
Kommer rida dom här klasserna:
Fredag: 130
Lördag: SM-kval 1
Söndag: antingen final eller consilaton
Nu ska jag däremot forstätta med min packning!
Vi hörs mer sen!
Såhär fin var min stjärna i helgen, här vill vi inte nudda några bommar inte. 
Bilden är från 140:)

Bra söndag!

Red 130, var nolla och kom tvåa:)
sen red vi 140 och hade en rivning på sista, hon var så himla duktig min lilla stjärna, la henne verklgien helt tokigt in i kombinationen och såg till och med hennes framben hur hon försökte med hela sitt hjärta. hon är bara bäst!

Nervositet och såna jobbiga saker, såhär gör jag!

På min förra blogg som jag satsade otroligt mycket mer på än här så fick jag en fråga som såg ungefär ut såhär:
Om du fick önska en låt att rida till vilken skulle det då vara?

Och jag började nyss fundera lite på det där, och vilken låt som är på när jag rider spelar absolut ingen rolll jag hör inte sånt medans jag rider.
Däremot har jag två album som jag brukar lyssna på om jag är nervös eller behöver hitta mitt fokus.
Dom är underbara lättsamma utan att dom gör en för taggad, om ni förstår vad jag menar, det är lätt att man blir så ivrig och då kan det lik förbannat sluta i samma pannkaka som om man är jättenervös.

Alltid innan jag ska in på banan försöker jag hitta någon balans där i mellan.
Sen är det där väldigt individuellt, jag måste verkligen vara lite nervös för att det ska bli bäst. och det är jag alltid! mendans andra måste helt ha nerverna i styr.
i alla fall färdigbabblat här har ni dom båda albumerna på spotify:
John legend
Mayer hawthorne
här ser ni en film från lag SM, när jag hoppar uppvärmningsklassen och var ett litet onödigt pet från att vinna! 
Har tittat på den här filmen tusen gånger om, ser ni hur härligt det ser ut? och framför allt med låten och allt i bakgrunden!

vårkänslor

Mindre än en vecka kvar nu till sm och det känns helt overkligt men ack så kul!
Samantha går fint, igår red vi runt rundbanan lite, och i måndags red min storasyster.
Det är rätt bra att någon annan sätter sig upp också för det är lätt att man hamnar i samma spår hela tiden och inte känner vad som behövs tränas på.
Lilleman är det bara min mamma och min syster som har hand om, dom håller på att sätta igång honom nu, efter olyckan har jag väl inte känt mig så jättemotiverad till att hålla på med honom.
Idag ska båda busarna få gå i skritten:)

det slog mig idag att i vårat stall har skrittmaskinen många namn, b.la snurran, skritten, karusellen. det sista namnet använder sig travgubbarna flitigt utav.
Hoppas ni har en bra vecka där ute!

RSS 2.0